Galben auriu, reflexe verzui. limpiditate bună. Mineral, cu ușoare tente florale de salcâm și cu descoperirea fructelor albe coapte în fundal (piersici și pere ) și ananas. Aciditate bună, eleganță, mineralitate prezentă, echilibru și postgust lung.
Salată caprese, salate cu carne de pui sau curcan, bucătărie asiatică, rulada de curcan, pește la grătar, tuna steak, deserturi cu piersici, caise, mango, ananas.
8°C - 10°C
Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome fructate (piersică, grapefruit roșu), florale (salcâm, soc) ierboase (fân și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de prospețime.
Brânzeturi proaspete, Salata Niçoise, preparate la cuptor, pe bază de curcan, potârniche, ruladă de pui, pește de rau (păstrăv, știucă) și deserturi cu fructe (piersici, caise).
6°C - 10°C
Galben auriu, vagi reflexe verzui, limpiditate bună. Arome florale (romaniță), de fructe (caise, piersici albe, nuci lychee) cu ușoare atingeri de lemn de alun ți vanilie. Un vin corpolent, cu arome intense, aciditate bună, mineralitate accentuată, pe fundal de miere, final cu gust placut de pomelo, cu postgust de excepție..
Brînzeturi semitari și tari, brânzeturi cu mucegai extern (Brie, Camembert), salată Caesar, Preparate la cuptor cu sosuri și reducții, ruladă de pui și curcan, pește oceanic (Calcan), crustacee mari (rac, langustină, homar), Tuna steak, plachie de pește, deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas.
8°C - 11°C
Vinul este definit de culoarea roz pal, limpede. Aromele sunt intense, de cireșe de vară, vișine, căpșuni, piersici coapte și vanilie. Aciditatea vibrantă, împreună cu aromele intense și corpul suplu fac ca acest vin să fie echilibrat si răcoritor
Salate pe bază de brânză/pește/carne slabă; Pește gras (somon); Deserturi cu fructe de pădure.
7°C - 9°C
Culoarea galben auriu intens (portocală partial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate (ușoară turbiditate). Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prajitură de fructe , semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale. Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello) și confiate (caise) , semințe , usor citric, arpagic si final ușor condimentat (piper alb, chives/arpagic).
Salată cu pește afumat, pește sărat, bucătarie asiatică cu curry, pastramă de berbec, deserturi cu piersici, caise, mango, ananas.
7°C - 10°C