Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee și limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare. Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoara și mosc.
Platouri tradiționale românești, pastramă, vănat de talie medie și mare, vițel, Goulash, rață, Pfefersteak, porc mistreț la jăratic, preparate din carne de vită, brânzeturi cu mucegai, deserturi cu cirese, mure, coacaze, ciocolată.
16°C - 18°C
Culoare rubiniu închis, cu robă violetă, limpiditate bună. Arome vegetale urmate de arome intense de fructe negre (prune, afine), și roși (vișine, coacaze), impletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și piper. Aciditate foarte bună, corp mediu, se deschide frumos după o decantare de minim 30 minute, tanini copți, tineri și activi, ce susțin întreaga structură și anunță o evoluție bună în următorii doi ani. Final lung, aspecte de vișine coapte și condimente..
Platouri tradiționale românești, pastramă de oaie, vânat de talie medie și mare, vițel, vită, eggplant “a la parmiggiana“, rață, sarmale, brânzeturi maturate.
15°C - 17°C
Roșu purpuriu intens cu limpiditate bună. Arome de fructe roșii proaspete (vișine, coacăze), flori (violete) și nuanțe ușor vegetale. Aciditate foarte bună, corp mediu, alcool bine integrat, un vin dinamic și echilibrat. Gustativ se remarcă aromele de zmeură, vanilie și ușoară senzație de afumat. Postgust lung, plăcut plăcut și catifelat, tipic unui Merlot.
Brânzeturi tradiționale românești; Preparate pe bază de porc sau fazan; Deserturi din ciocolată amăruie.
14°C - 16°C
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), afumat și de piele, alături de nuanțe de condiment dulce. Aciditate ridicată, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat , cu final plăcut și postgust bun. Echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, aspecte de vișine coapte și condimente.
Brânzeturi cu chimen, salată cu roșii uscate, carpaccio de vițel, barbeque , vânat , cotlete de miel, deserturi pe baza de fructe roșii, nuci, migdale, stafide.
15°C - 17°C