Roșu rubiniu intens, cu inflexii violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și negre (vișine, coacăze, afine, mure), ușoare aspecte vegetale. Atac și corp lejere, tanini foarte prietenoși, final marcat de gust de afine.
Branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, carnuri roșii gătite la cuptor, goulash și deserturi precum tarte de fructe.
14°C - 16°C
Roșu vișiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și (vișine, coacăze). Atac bun, aciditate ridicată, corp mediu, tanini rotunzi activi, consistentși cu final de vișine.
Branzeturi maturate și semitari (tip cașcaval), salate cu carne, preparate la grătar, pastramă. tarte cu fructe roșii. prajitură cu vișine.
14°C - 16°C
Roșu vișiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii și (vișine coacăze). Aciditate bună, corp mediu, tanini rotunzi activi, consistentși cu final de vișine coapte..
Branzeturi maturate și semitari (tip cașcaval), salate cu carne, tarte cu fructe roșii, prajitura cu vișine.
14°C - 16°C
Galben pai, cu inflexiuni verzui, limpiditate bună. Arome proaspete de flori albe (soc, romaniță), mere verzi, coaja de limeta. Atac redus, cu aciditate bună,usor citric, corp lejer, în fundal senzații de caise pârguite, postgust ce confirmă prospețimea.
Salată bulgarească, păstrav în mălai, hamsii prăjite și deserturi cu caise sau pere..
5°C - 8°C
Galben pai, cu reflexe verzui, limpiditate bună. Arome proaspete de flori albe și fructe albe (pere, măr Golden) și fân proaspăt cosit. Atac și aciditate medii, corp bun, alcool integrat, mineral, final ușor acrisor . Un vin marcat de prospețime , echilibrat și bogat în arome.
Brânzeturi proaspete (urdă, caș, ricotta), semitari (Schwaiter, Maasdam, Ementhaler) preparate pe bază de pui cu sosuri pe baza de ierburi, deserturi precum tarte de fructe , tort de mere, cozonac cu stafide și rahat.
5°C - 8°C
Galben auriu, cu vagi inflexiuni verzui, limpiditate bună. Arome florale albe (salcâm, soc), pepene galben, ușor ananas și stafide. Atac și aciditate medii, corp bun, alcool integrat, final ușor acrișor. Un vin echilibrat și bogat în arome.
Branzeturi semitari de tip Edamer sau Chedar, pulpă de curcan, potârniche (la cuptor sau la jar), piept de pui, deserturi precum tarte de fructe, cozonac cu stafide și rahat, nougat.
7°C - 10°C
Culoare roz-ciresiu, de intensitate medie. Arome de fructe rosii, dense si persistente. Aciditatea buna, ce se imbina perfect cu senzatia de dulce, pastrand caracterul dinamic al vinului.
Branza cu chimen; Cascaval tip Edam sau Maasdam; Ostropel de pui; Tocanita de cartofi; Plachie de peste;
Deserturi precum: inghetate, chees cake si tarte de fructe.
10°C - 12°C