Roșu rubiniu închis. Arome de fructe supracoapte se deschid după aerare (cireșe amare, vișine, coacăze și prune ), pe un fundal de stafide și rom “anejo” caraibean, vanilie , cu final de piper. Aciditatea e ridicată, fixează bine aromele, daruiește viață vinului, sustinut de un alcool bine integrat. Are un bun potențial de învechire .
Pffefersteak, filet mignon, vânat de talie medie și mare, porc mistret la jeratic, vitel, rață la cuptor. brânzeturi cu mucegai. Deserturi cu cireșe, mure, coacăze, tiramisu, mousse de ciocolată.
15°C - 18°C
Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritorială a unui cupaj clasic de Bordeaux, ce exprimă potenţialul nostru prin posibilitatea comparaţiei. Arome de coacăze negre, afine și vișine, condiment și o structură solidă bazată pe taninuri ușor neîmblânzite.
Pffefersteak, filet mignon, vânat de talie medie și mare, porc mistret la jeratic, vitel, rață la cuptor. brânzeturi cu mucegai. Deserturi cu cireșe, mure, coacăze, tiramisu, mousse de ciocolată.
14°C - 18°C
Vin spumant rotund si expresiv. Nasul prezintă note intense de cireșe și iasomie. Palatul este, echilibrat si armonios, cu o textură uimitoare dată de aciditatea ridicată și complexitatea soiului Pinot Noir.
Brânzeturi semitari și tari , salată Caesar, preparate la cuptor cu sosuri și reducții, rulada de pui și curcan, pește de mare adâncime (calcan), crustacee (rac, langustină, homar), sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate la grătar cu vițel, curcan, rață, deserturi cu mango, piersici, caise.
10°C
Interpretare elegantă si senzuală a soiului Pinot Noir, atrăgător, perfect pentru a fi savurat cu persoane dragi. Arome de trandafir și zmeură și o aciditate explozivă.
Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate (la grătar) cu vițel, curcan, rață, deserturi cu fructe de pădure .
10°C
Un adevarat sens de apartenanţă la terrioir-ul nostru, fin, cald, profund și aromat. Note de fructe roșii și negre. Postgustul prezintă note condimentate, tipice soiului.Roşu rubiniu intens. Rotund, cu un echilibru plăcut între taninuri, şi gust uşor de fructe. Se deschide treptat, dând un final lung cu note picante plăcute.
Platouri tradiționale românești, pastramă, vănat de talie medie și mare, vițel, Goulash, rață, Pfefersteak, porc mistreț la jăratic, preparate din carne de vită, brânzeturi cu mucegai, deserturi cu cirese, mure, coacaze, ciocolată.
12°C - 16°C
in, cald, profund și aromat. Note jucăușe de fructe negre continuate de note condimentate discrete.Rosu rubiniu. Nasul prezintă note intense și elegante de condimente, tutun, lemn dulce. Taninuri rotunde și bine echilibrate, moi, cu un final plăcut, ușor fume.
Brânzeturi semitari (cașcaval), gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute), sarmale în foi de viță, ostropel de pui, tochitură moldovenească, papanași, găluște cu prune.
12°C - 16°C
Experienţa vivace și colorată, o explozie de trandafiri și fructe roșii, care oferă momente vesele de “la vie en rose”.Culoare roz pal, prezintă note florale proaspete și delicate, urmate de arome discrete de zmeură.
Bruschete cu ciuperci, aperitive pe bază de prosciutto, chorizzo, jamon Iberico, ton, brânzeturi semitari, pateuri, terrine, Iepure la cuptor, deserturi pe bază de fructe roşii .
12°C - 14°C
Inima ecosistemului nostru, acest vin are un parfum radiant și vibrant, unic ca și terroirul Petro Vaselo și modul nostru de a face lucrurile. Prezintă arome florale și de fructe tropicale.Culoare intensă galben pai, arome florale de acacia si note fructate (fructe galbene) învăluite de note balsamice de anason și salvie.
Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Pește de talie medie; Brânzeturi semitari și deserturi cu piersici, caise
12°C - 14°C