Un vin de culoare galben auriu. Olfactiv se deschide cu note onctuoase, fructe galbene supra coapte, cum sunt caisele și perele. Notele de pâine proaspătă, maia și unt se împletesc cu cele de vanilie fină. Vinul este foarte sec, dar aciditatea medie, timpul petrecut în butoi si apoi in sticlă, lungimea gustului și alcoolul excelent integrat îi dau consistența și rotunjimea unui Chardonnay de mare clasă.
Preparate din peste (calcan, șalău, nisetru) și fructe de mare, brânzeturi semitari maturate; preparate din carne de pasăre (fazan, potârniche, rață, prepeliță) cu sosuri consistente și cremoase; patiserie fină.
10°C - 12°C
Vin cu o culoare deosebită de roșu purpuriu intens, ce se deschide olfactiv cu arome structurate de fructe negre coapte, cum ar fi murele, afinele si cireșele negre. În planul secund se simt tușele de vanilie aduse de lemnul baricurilor franțuzești și cele de condimente dulci: cuișoare, scorțișoară si cardamom. Gustativ regăsim aceleași straturi de fructe negre, vanilie și condimente dulci, împreună cu aciditatea bună.
Preparate din carne de rață, berbecuț și filet mignon. Brânzeturi maturate, semi-tari de tip Comté sau Gruyere. Tarte sărate și deseturi pe bază de ciocolată neagră și condimente dulci.
14°C - 16°C