Roșu purpuriu intens, cu reflexii violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe (vișine, coacăze), aspecte vegetale și mineralitate. Atac mediu, aciditate bună, corp bun,tanini tineriși activi, ușurel vegetal, gust de vișine coapte cu final lejer de condiment.
Cașcaval afumat; Brânzeturi semitari; Gulaș de vită; Tochitură moldovenească; Ciulama de ciuperci; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Rață; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze, sau cu cremă de ciocolată;
14°C - 16°C
Culoare roșie cu irizații violet. Olfactiv regăsim arome dense de prune coapte, vișine, cireșe amare. Gustativ regăsim un vin sec, cu nivelul de aciditate mediu, cu tanini copți și catifelați, cu corp mediu, arome de prune, vișine și cireșe amare și un final mediu spre lung.
Brânzeturi semitari (cașcaval); Gustări românești; Preparate din carne de porc la grătar.
14°C - 16°C
Roșu purpuriu cu reflexe intense violacee, limpidate bună. Arome proaspete de fructe roșii (vișine, coacăze), flori (violete) și ușor vegetale. Aciditate foarte bună, corp mediu, alcool bine integrat, finețe ce propun împreună un vin dinamic și echilibrat. Gustativ se remarcă prin arome de zmeură cu un postgust plăcut.
Brânzeturi maturate; Salate cu carne; Gustări tradiționale românești; Preparate de carne la grătar; Pastramă; Tort de ciocolată; Prăjitură „Pădurea Neagră“.
16°C - 18°C
Roșu vișiniu cu reflexii violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii (vișine, merișoare). Aciditate ridicată, corp mediu, taninuri coapte, alcool integrat, cu o senzație plăcută de dulce. Echilibru între arome, alcool și taninuri.
Brânzeturi cu chimen; Orez cu stafide; Salată cu roșii uscate la soare; Deserturi cu fructe roșii, nuci, migdale, stafide;
14°C - 16°C
Galben pai, cu inflexiuni verzui, limpiditate bună. Arome proaspete de flori albe (soc, romaniță) și mere verzi. Atac redus, cu aciditate bună, ușor citric, corp lejer, la încălzire apar senzații de caise și piersici pârguite (parțial coapte), postgust ce confirmă prospețimea și intensitatea gustativ
Urdă; Caș; Salate cu pește; Pește prăjit în mălai; Salată de icre; Hamsii prăjite; Crochete de pește; Paste cu sos pesto; Pește la cuptor; Deserturi (tarte) cu caise, pere.
5°C - 8°C
Culoare galben auriu, cu reflexii verzui și limpiditate foarte bună. Arome caracteristice intense de flori de soc, lămâie, iarbă proaspătă, fructe albe și intense. Gustativ regăsim notele vegetale, cele de flori albe și lămâie proaspătă cu aciditate ridicată, cu final lung și alcoolul bine integrat. Vin marcat de o dinamică gustativă bună și de note tonice.
Urdă; Caș; Salate cu pește; Salată de icre; Salată capresse; Carne albă, Șnițel de pui/curcan; Paste cu sosuri și carne albă;
6°C - 8°C
Un vin definit de culoarea galben - verzui, limpede. Cu arome intense de floare de viță-de-vie, flori de câmp, caise, cireșe albe și mere verzi. Vinul este demisec, are aciditate ridicată, gust deosebit de plăcut, bine definit, cu un postgust rotund, gustos.
Brânzeturi semitari de tip cașcaval sau telemea; Preparate la cuptor/grătar din curcan, vițel, cu sosuri pe bază de ierburi; Deserturi precum plăcintă cu brânză dulce, nuci și stafide.;
5°C - 10°C
Un vin de culoarea galben - verzui, limpede. Definit de de arome intense de trandafiri de vară, miere, piersici coapte, fagure și caprifoi. Vinul este demidulce, are aciditate jovială, consistență și echilibru.
Un vin de culoarea galben - verzui, limpede. Definit de de arome intense de trandafiri de vară, miere, piersici coapte, fagure și caprifoi. Vinul este demidulce, are aciditate jovială, consistență și echilibru.
7°C - 9°C
Un vin de culoare roz vibrant,limpede. Definit de arome intense de fructe rosii coapte,cum ar fi ciresele,zmeura si capsunile. Vinul este demi-sec, are aciditate joviala,consistență si echilibru.
Platou de mezeluri romanesti; Plachie de peste; Salate cu peste; Preparate la gratar cu vitel,curcan,rata.
7°C - 9°C