Galben pai cu reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome de trandafiri de vară, fructe exotice ca mango, papaya, urmate de tente de fructe albe (piersică, caisă) și miere. Aciditate foarte bună, ușor citric, rotund, echilibrat, mineral, cu postgust mediu, plăcut.
Brânzeturi moi; Brânzeturi cu mucegai nobil; Deserturi pe bază de creme de vanilie și fructe.
5°C - 10°C
Galben pai cu reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome de trandafiri de vară, fructe exotice ca mango, papaya, urmate de tente de fructe albe (piersică, caisă) și miere. Aciditate foarte bună, ușor citric, rotund, echilibrat, mineral, cu postgust mediu, plăcut.
Brânzeturi moi; Brânzeturi cu mucegai nobil; Deserturi pe bază de creme de vanilie și fructe.
5°C - 10°C
Galben auriu, cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome plăcute de flori albe (salcâm), fructe (măr verde, piersică albă), coajă de lămâie, cu aspecte minerale. Are aciditate bună, corp mediu, intense aspecte gustative de fructe albe coapte, tentă citrică lejera, ușor migdalat pe final, postgust bun. Vinul e marcat de echilibrul între arome, alcoolși corp.
Brânzeturi semitari, preparate la cuptor sau jar din curcan, vițel, potârniche, cu sosuri pe bază de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu mărar,deserturi precum placintă cu branză dulce, nuci și stafide, tarte de fructe.
5°C - 10°C
Roșu visiniu cu reflexe violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii si negre (vișine, mure, merișoare), tente de fum. Aciditate bună, corp mediu, tanini tineri, dinamica bună, cu un final ușor amar și condimentat. Echilibru între arome, alcool și tanini.
Branzeturi semitari (Tilsit, Maasdam, Gouda), pastramă, cârnati afumați/uscați, cărnuri roșii la grătar, tocăniță vânătorească, miel la proțap, deserturi cu fructe de pădure.
15°C - 17°C
Roșu purpuriu, cu reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii (vișine, afine, coacaze negre ), floral (violete). Aciditate ridicată, corp mediu, tanini tineri, copți, un vin catifelat, cu alcool integrat, cu un final intens. Echilibru între arome, alcoolși tanini
Brânzeturi cu chimen, salată cu roșii uscate la soare, Carpaccio de vițel, barbeque, ton roșu, vânat, carne în sos de piper, deserturi pe bază de fructe rosii, nuci, migdale, stafide.
15°C - 17°C
Un vin de culoare roz vibrant, limpede. Definit de arome intense de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșele, zmeura; dar și impresii florale plăcute. Vinul este demisec, are aciditate jovială, consistență și echilibru.
Salate de vară; Carne slabă de pui sau curcan gătită simplu; Fructe de mare și pește.
7°C - 9°C