Open Navigation

Castel Vladoianu

  • Soi: Fetească Neagră
  • Clasificare: Sec
  • An: 2018
  • Culoare: Rosu
  • Volum alcool: 13.2%

Pret: 75 lei

- Casa de vinuri Cotnari

Castel Vladoianu

Note de degustare:

Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente, cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută.

Recomandam acest vin cu:

Platouri tradiționale românești, pastramă de oaie, vânat de talie medie și mare, vițel, vită, eggplant “a la parmiggiana“.

Temperatura servire:

15°C - 18°C

Busuioaca de Bohotin

  • Soi: Busuioaca de Bohotin
  • Clasificare: Demi-Sec
  • An: 2018
  • Culoare: Rose
  • Volum alcool: 12.5%

Pret: 49 lei

- Casa de vinuri Cotnari

Busuioaca de Bohotin

Note de degustare:

Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie.

Recomandam acest vin cu:

recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Temperatura servire:

8°C - 10°C

ZAZ - Spumant

  • Soi: Busuioaca de Bohotin
  • Clasificare: Demi-Sec
  • An: 2018
  • Culoare: Alb
  • Volum alcool: 11.5%

Pret: 27 lei

- Casa de vinuri Cotnari

ZAZ - Spumant

Recomandam acest vin cu:

rBrânzeturi semitari și tari , salată Caesar, preparate la cuptor cu sosuri și reducții, rulada de pui și curcan, pește de mare adâncime (calcan), crustacee (rac, langustină, homar), sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate la grătar cu vițel, curcan, rață, deserturi cu mango, piersici, caise.

Temperatura servire:

4°C - 6°C